Senere ændringer til forskriften
Ændrer i/ophæver
Den fulde tekst

Skrivelse om godkendelse af basisuddannelsen inden for levnedsmiddelområdet i de erhvervsfaglige grunduddannelser

(De tekniske skoler)

Efter indstilling fra erhvervsuddannelsesudvalget for levnedsmiddelområdet godkender direktoratet hermed nedenstående retningslinier for områdets basisuddannelse gældende fra skoleåret 1980-81.

  

 Basisuddannelsens struktur og indhold:  

          Trin 1                                      Trin 2  

 ---------------------------------------------------------------------  

                                                 Tilberedningslinie  

                                                ----------------------  

         Fælleskursus                            Proceslinie  

                                                ----------------------  

                                                 Kødlinie  

 ---------------------------------------------------------------------  

          30 uger                                    10 uger  

 Antal lektioner fordelt mellem retningsfag og fællesfag:  

 ---------------------------------------------------------------------  

                   Trin 1           Trin 2            I alt  

 ---------------------------------------------------------------------  

 Retningsfag        660              220               880  

 ---------------------------------------------------------------------  

 Fællesfag          420              140               560  

 ---------------------------------------------------------------------  

 Fordeling af lektioner på fagområder inden for retningsfag:  

 Trin 1:  

 Køkkenpraktik/varekendskab                180 lektioner  

 Serveringspraktik                              -  

 Slagterfaglig undervisning                180 lektioner  

 Procesfaglig undervisning                  90 lektioner  

 Bageri/konditori                           90 lektioner  

 Rengøring/hygiejne                         60 lektioner  

 Ernæringslære                              44 lektioner  

 Erhvervsorienterende undervisning          16 lektioner  

                                          ---------------  

 Ialt                                      660 lektioner  

                                          ---------------  

                                          ---------------  

 Trin 2:  

 Tilberedningslinien:  

 Indeholder følgende fagområder:  

 Køkkenpraktik                             180 lektioner  

 Serveringspraktik                              -  

 Bageri/konditori                               -  

 Salg/service  

 Kalkulation                                20 lektioner  

 Køkkenteori (levnedsmiddel-kemi)           20 lektioner  

                                          ---------------  

 Ialt                                      220 lektioner  

                                          ---------------  

                                          ---------------  

 Proceslinien:  

 Indeholder følgende fagområder:  

 Køkkenpraktik                             180 lektioner  

 Teknisk mikrobiologi                           -  

 Kemi                                           -  

 Mejeripraktik                                  -  

 Konservering  

 Kalkulation                                20 lektioner  

 Teknologi/produktionskontrol               20 lektioner  

                                          ---------------  

 Ialt                                      220 lektioner  

                                          ---------------  

                                          ---------------  

 Kødlinien:  

 Indeholder følgende fagområder:  

 Slagtning                                 180 lektioner  

 Opskæring: Kød, fisk og fjerkræ                -  

 Konserves                                      -  

 Pålægsvarer                                    -  

 Farsvarer                                      -  

 Charcuteri                                     -  

 Kundebetjening/Slagterbutik                    -  

 Kalkulation                                20 lektioner  

 Slagterfaglig teori (kødets kemi)          20 lektioner  

                                          ---------------  

                                          ---------------  

Der foretages ikke noget forpligtende valg af 2. dels uddannelse i basisuddannelsen.

Undervisningen meddeles indtil videre på grundlag af den foreløbige kursusplan udstedt marts 1980. Vedrørende fællesfagsundervisningen henvises til direktoratets skrivelse af 11. oktober 1979 (V-440).

Med ovennævnte ophæves direktoratets skrivelse af 29. juli 1977 (V-370) og skrivelse af 3. august 1979 (V-434).

P.d.v.

e.b.

Jens Pehrson

underv.insp.

Officielle noter

Ingen